Insektbitt på hund
Hunder får heldigvis ikke så ofte alvorlige reaksjoner av insektbitt. Men i de tilfellene hunden får mange bitt og om hunden er allergisk mot insektbitt må du følge med. Insekter som knott, mygg, humler, veps og bier kan skape utfordringer for våre firbeinte venner. Her i Lofoten har vi perioder med mange insekter som kan være en plage for både to og firbeinte.
Symptomer på insektbitt
Insektbitt gir vanligvis en brennende smerte, og området rundt bittet kan bli rødt og medføre en hevelse. Et enkelt stikk vil som regel ikke være et problem, men om hunden din blir stikket i munnhulen/svelget kan dette medføre pustevansker da slimhinnene kan svelle.
Hunder kan reagere ulikt på insektbitt, symptomer kan være:
- Hunden blir matt/slapp
- Hevelser
- Kløe
- Pustevansker
- Om hunden er allergisk kan dette medføre allergisk sjokk
Insektsmiddel mot flue, mygg og flått
Tips fra veterinæren
Er det mye knott eller mygg bør du beskytte hunden din om den har lite eller tynn pels, kjøp et innsektsmiddel som beskytter. En hund som er sensitiv mot slike bitt eller i de tilfellene hunden blir utsatt for mange bitt kan den få det vi kaller «anafylaktisk sjokk». Da er det viktig å kontakte veterinæren fortløpende. Skal du ut på tur kan det også være lurt å bruke en tynn dekken e.l. som beskytter huden.
Slik reduserer du sannsynligheten for insektbitt
- Om sommeren bør du ikke la hunden stå åpent i lange perioder.
- Ikke la hunden jakte etter insekter.
- Insekter samles ofte i vannskålen til hunden, sjekk denne ofte for insekter.
- Godbiter skal gis fra hånd eller matskål, ikke kast godbitene. Dette kan bidra til at interessen for insektene blir større.
- Ser du en del veps i nærheten av boligen din, er det stor sannsynlighet for at det er et vepsebol i området. Dette bør du fjerne.
- Har hunden din allergi mot insektbitt kan du kontakte oss, våre veterinærer vet hvilken akuttmedisin som egner seg for din hund.
Kontakt Lofoten Dyreklinikk
Jo flere bitt/stikk en hund får jo større er sjansen for at hunden vil reagere kraftig. Om hunden din har blitt bitt av en veps kan du prøve å trekke ut selve brodden som sitter fast i huden, deretter bør du vaske området. Det finnes også midler som kan dempe smerten/kløen. I de tilfellene almenntilstanden til dyret blir dårligere, om den får problemer med pusten eller om slimhinnene skulle bli bleke bør du ta kontakt med en dyrlege. Lofoten Dyreklinikk holder åpent hele sommeren, har du noen spørsmål eller ønsker du å bestille time? Ta kontakt så hjelper vi deg.
Reiseregler for dyr – Reiser til utlandet og innreise til Norge
Nyheter, Dyrevelferd, Hund, KattDet finnes en rekke reiseregler for deg som skal ut å reise med dyret ditt. Vi anbefaler at du setter deg godt inn reglene som gjelder for dyret du skal ha med deg på tur og det landet du skal besøke. Reglene kan nemlig være forskjellig fra land til land, samtidig som det stadig skjer endringer i de ulike lovverkene, og det er ditt ansvar som dyreeier å sørge for å være oppdatert på gjeldende krav.
Dyrlegen anbefaler årlig helsesjekk
Nyheter, Dyrevelferd, Hund, KattVeterinæren anbefaler at alle dyr gjennomgår en årlig helsesjekk. En helsesjekk utføres av våre dyktige veterinærer og da får vi sjekket at alt står bra til med din firbeinte venn. Om dyret ditt har noen problemer er prognosen mye bedre om dette oppdages på et tidlig stadium.
Det gode liv som seniorhund
dyreklinikk, Hund, NyheterNormalt sett sier vi at en hund som er rundt 7 år er en seniorhund. Selv om du kanskje ikke ser det så godt så er aldringsprosessen til hunden i gang. En eldre hund vil i de aller fleste tilfeller oppleve aldersrelaterte lidelser, men det finnes mange råd som gjør at hunden din kan få et langt og fint liv.