Sommer og varme
Ikke forlat hunden i en varm bil
Heteslag er noe som vi hører om hver eneste sesong. En bil kan i løpet av kort tid bli nærmere 60 grader på en vanlig sommerdag hvor sola skinner. Ettersom hunder ikke kan svette på samme måte som oss mennesker for å regulere kroppstemperaturen er de mer utsatt for heteslag.
Enkelte raser er særlig utsatt for heteslag, raser med korte snuter (som f.eks mops, bulldog og shihtzu) bør du være ekstra oppmerksom på. Også valper og langhårete hunder kan lettere bli overopphetet. Et heteslag kan gjøre at dyret kollapser, miste balansen eller bevisstheten. Ytterste konsekvens vil være at hunden dør.
Om du oppdager en hund som har fått heteslag bør du starte nedkjøling av hunden, samtidig som du kontakter en veterinær. Fjern hunden fra varmen, finn en skyggeplass med god ventilasjon. Ikke kjøl ned hunden for fort og du skal aldri bruke iskaldt vann. Bruk f.eks en våt/fuktig klut til å kjøle ned hunden, om hunden er bevisst kan du gi den små doser med friskt vann. Deretter bør du oppsøke en veterinær.
I butikken selger vi forskjellige produkter som kan bidra til en fin nedkjøling av din hund eller katt, som for eksempel kjølematte og kjølebandana.
Smør hunden med solkrem
Hunder kan faktisk bli solbrente, akkurat slik som oss mennesker. Hunder som har kort hår eller tynn/lite pels er i større grad utsatt for sola. Om hunden din nylig har fått sommerklippen er den også utsatt. Det samme gjelder om hunden din har lys pels og rosa hund.
I de tilfellene hunden din begynner å klø og slikke seg på området som er solbrent kan dette resultere i infeksjoner, som krever behandling av veterinær. Du bør alltid smøre hunden din med solkrem, det finnes ulike kremer som er beregnet for hunder. Du kan bruke vanlig solkrem, så lenge det ikke inneholder parfyme.
Vær obs på algeoppblomstring
Det er viktig at du ikke lar hunden bade eller drikke av vann med algeoppblomstring. Giftstoffene som oppstår (toksiner) kan gjøre hunden din alvorlig syk og i verste fall kan hunden dø. Har du en mistanke om at hunden din er blitt forgiftet av alger bør du ta kontakt med nærmeste dyreklinkk.
Symptomer du bør være klar over:
- skjelving
- oppkast
- dårlig balanse
- kramper
Insektbitt på hund
Er det mye knott eller mygg bør du beskytte hunden din om den har lite eller tynn pels, kjøp et innsektsmiddel som beskytter. En hund som er sensitiv mot slike bitt eller i de tilfellene hunden blir utsatt for mange bitt kan den få det vi kaller «anafylaktisk sjokk». Da er det viktig å kontakte veterinæren fortløpende. Skal du ut på tur kan det også være lurt å bruke en tynn dekken e.l. som beskytter huden. I dyrebutikken vår selger vi et reseptfritt insektmiddel som heter Centaura, mot flue, mygg og flått. Den kan du bruke på hund, hest og mennesker. Les mer om insektbitt her.
Grillmat er ikke hundemat
Selv om grillmaten tilsynelatende både lukter godt og ser svært fristende ut er dette ikke mat for dyr. Grillmat kan være helsefarlig, samt at bein og maiskolber kan gjøre store skader på mage og tarmsystemet.
Lofoten Dyreklinikk holder åpent i hele sommer
Vi holder åpent alle hverdager gjennom sommeren. Ønsker du å bestille time eller har du noen spørsmål? Ta kontakt med oss.
Hos oss får du som regel time på dagen!
Kennelhoste – hva er det?
Nyheter, Dyrevelferd, HundNår høsten og vinteren står for tur opplever vi at mange hunder blir smittet med kennelhoste. Dette kan være veldig plagsomt for din firbente venn og dette en luftveisinfeksjon som er veldig smittsom.
Hva er øyelysing?
Nyheter, Dyrevelferd, HundDu har kanskje hørt om øyelysing og så lurer du på hva dette er og hvorfor det er så viktig? Øyelysing er noe vi gjennomfører for å sikre at hunder som har en arvelig øyesykdom blir brukt til avl. Denne undersøkelsen er også noe vi gjør for å kunne hjelpe hunder med en arvelig øyesykdom.
Hvorfor er kastrering av katt er viktig?
Nyheter, Dyrevelferd, KattVi som jobber ved Lofoten Dyreklinikk anbefaler at alle katter som ikke skal brukes til avl blir kastrert. Men hvorfor anbefaler vi dette og hvorfor er kastrering så viktig? I Norge har vi et stort problem med hjemløse katter, dette er dyr som ikke får vaksiner, mat, stell og ellers den oppfølgingen en katt normalt sett trenger. Dette er dyr som i veldig mange tilfeller lider og som ingen tar ansvar for. Dette problemet kan du begrense ved å kastrere katten din.