Kloklipp – Klipping av hundens klør
Det er viktig at du som hundeeier klipper hundens klør jevnlig, om du er usikker på hvordan en kloklipp skal gjennomføres kan du bestille en time hos oss. Vi viser deg gjerne hvordan dette gjøres om du ønsker det? Bestill kloklipp her.
Om hundens klør blir for lange kan det resultere i klokapselbrudd eller at en klo vokser inn i tredeputen. Dette er smertefullt for hunden.
Hvor ofte skal du klippe hundens klør?
Dette er et ofte stil spørsmål og svaret kan variere fra hund til hund. Normalt sett holder det å klippe hundens klør en gang per mnd. Hunder som er i mye aktivitet vil i større grad slite ned neglene og dermed ikke trenge å klippe dem så ofte. Husk at klør på siden av poten må klippes oftere enn andre klør, da disse ikke slites på samme måte når hunden er i aktivitet. Det er normalt å ha kortere intervaller ved klipping på vinter, da underlaget gjør at de ikke vil slites like mye naturlig.
Tips til kloklipp
Ikke alle hunder er like glad i å klippe klørne og enkelte er redde når de ser klotangen nærmer seg labbene. Derfor anbefaler vi at alle starte med tilvenning og trening når hunden fortsatt er en valp. Kloklipp skal være en naturlig del av hverdagen, på lik linje som tannstell og stell av pels.
Er du usikker på hvor mye av kloen du skal klippe? Vi viser deg gjerne hvordan dette gjøres. Ta kontakt så hjelper vi deg.
Når du skal starte med kloklipp er det lurt at dette blir en positiv opplevelse for valpen. Vær rolig, men bestemt, samtidig som du roser valpen. I starten kan det være litt tidkrevende, men når hunden din har gjort dette nok ganger blir det nærmest som en rutine.
- Sett deg og hunden i posisjon som føles bekvemt. Du kan teste både at hunden står eller sitter på rygg i fanget ditt (eventuelt på gulvet).
- Du bør kunne holde hunden og poten som skal klippes i et stødig grep.
- Kjøp en god klotang, det vil gjøre jobben mye lettere.
- Har du en hund med mye pels på potene vil det være lurt å klippe vekk noe av pelsen før du går i gang med kloklippingen.
- Får å få god oversikt kan du bøye benet bakover, slik at du ser klør og pote fra undersiden.
- Du skal klippe den tynne delen av kloen, det er der nerven og blodårer slutter.
- Unngå å klippe for mye da dette er smertefullt for hunden din. Klipp gjerne litt og litt for å sikre at du ikke klipper for langt inn. Det finnes også elektrisk neglfil som kan brukes om det er vanskelig å komme til med klotangen.
- Bruk gjerne en slikkematte med noe hunden er veldig glad i smurt over den. Dette kan få hunden til å få fokuset på noe annet mens du klipper, og samtidig ha noe positivt å forbinde kloklipp med.
- Når du skal tilvenne en valp kloklipp, er det lurt å ikke klippe alle på en gang. Ta en, eller noen få først, så tar man litt mer en annen dag.
Om du oppdager at klørne er for harde eller myke kan dette indikere bakenforliggende helseplager som mangelsykdommer eller bakterieangrep. Da bør du ta kontakt med en veterinær.
I butikken vår har vi klotang og elektrisk neglefil. Vi hjelper deg med å velge riktig om du er usikker.
Har du noen spørsmål rundt kloklipp? Ta kontakt så hjelper vi deg.
Turtips til deg med hund
Nyheter, HundSommeren er her og dette er en en herlig årstid der mange velger å legge turene sine ut i naturen. Våre veterinærer har samlet en del turtips til deg som er hundeeier, slik at du og hunden din får en best mulig opplevelse
Kennelhoste – hva er det?
Nyheter, Dyrevelferd, HundNår høsten og vinteren står for tur opplever vi at mange hunder blir smittet med kennelhoste. Dette kan være veldig plagsomt for din firbente venn og dette en luftveisinfeksjon som er veldig smittsom.
Hva er øyelysing?
Nyheter, Dyrevelferd, HundDu har kanskje hørt om øyelysing og så lurer du på hva dette er og hvorfor det er så viktig? Øyelysing er noe vi gjennomfører for å sikre at hunder som har en arvelig øyesykdom blir brukt til avl. Denne undersøkelsen er også noe vi gjør for å kunne hjelpe hunder med en arvelig øyesykdom.