Akupunkturbehandling til dyr
Veterinær Manuela har gjennomført en basisutdannelse i akupunktur til dyr med IVAS (International Veterinary Association of Acupuncture) sertifisering, og har allerede begynt på en videreutdannelse innen akupunktur for å bli en sertifisert advanced dyreakupunktør.
Akupunktur er en del av det vi kaller for tradisjonell kinesisk medisin (TCM), og bygger på filosofi og teorier som man i Kina har utviklet gjennom flere tusen år. I veterinærmedisin har akupunktur blitt tatt i bruk særlig de senere tiårene, og det er stadig flere veterinærer i Norge som bruker det som en del av behandlingen.
Bestill time her eller ring oss på telefon 76071617.
Hvordan virker akupunktur?
Over hele kroppen har vi et system av akupunkturpunkter. Med hjelp av tynne akupunkturnåler kan disse punktene aktiveres og påvirker kroppen til å skille ut bestemte stoffer med bestemte virkninger. Akupunkturpunktene jobber kontinuerlig med hverandre som en stor nettverk, og stoffene som skilles ut er blant annet endorfiner (kroppen sin egen smertestillende/morfin). Andre effekter er økning i den lokale og generelle blodsirkulasjonen, og stimulasjon og balansering av hormon-/immunsystemet, slik at kroppen evner å helbrede seg selv.
Akupunktur kalles også en «helhetsbehandling»
I akupunktur ser man etter sammenhenger mellom forskjellige sykdomstegn, og vi forsøker å behandle den egentlige årsaken eller som man gjerne sier; «roten til ondet».
På en akupunkturtime foretar vi alltid en grundig medisinsk undersøkelse i tillegg til akupunktur utredning basert på kinesisk medisin. Observasjon og palpasjon av diagnostiske punkter er sentralt her. En holistisk undersøkelse er litt annerledes enn en standard undersøkelse, det stilles gjerne litt annerledes spørsmål enn ved en vanlig konsultasjon. Dette er for at vi skal få en best mulig forståelse av hva som foregår hos dyret ditt. Kinesisk medisin tar hensyn til hele dyret i behandlingen.
En akupunkturbehandling består som regel av flere behandlinger. Som oftest behandles pasientene en gang i uka, i 3-6 uker, men dette avhenger av hva vi behandler og hvor tidlig vi ser respons. Det er også individuelle forskjeller. En behandlingsrunde kan være nok, mens andre ganger burde man gi behandlinger med jevnlige intervaller.
Hvem kan vi hjelpe med akupunktur?
Akupunktur kan brukes både alene, og i samspill med vestlig medisin. Det er mange sykdommer der akupunktur gir god respons, både ting som oppstår som akutt, og kroniske sykdommer.
Her er et lite utvalg av mulige indikasjoner:
- Muskel- og skjelettplager (spondylose, prolaps, stivhet, muskelsmerter)
- Nevrologiske problemer
- Fordøyelsesplager
- Adferd
- Reisesyke
- Nedsatt immunforsvar
- Hudproblemer (allergi, øreplager osv.)
- Luftveisplager
- Lever- og nyreproblemer (som støttebehandling)
- Aldersbetingede plager
- Hormonbalanse (for eks. innbilt svangerskap)
Bestill time her eller ring oss på telefon 76071617.
Er dette vondt for dyret mitt?
Nålene er veldig tynne og bøylige. De settes inn mellom nerveendene, aldri direkte i eller på nervene, derfor er det som regel ikke vondt. Enkelte akupunkturpunkter kan allikevel gi mer svie enn andre, slik som i human akupunktur. Hvis det skulle oppstå svie, går det rask over.
Nålene blir sittende som regel mellom 10-20 minutt, avhengig av dyrets alder og den underliggende sykdommen.
Det er viktig å være oppmerksom på at behandling med akupunktur ikke kan erstatte en nøye undersøkelse med utredning av ditt dyr hos veterinær.
Pris for akupunkturbehandling
Første time: 1447,-
Oppfølgingstime: 1052,-
Ønsker du å bestille time eller har du noen spørsmål? Ta kontakt med oss.